Анет Контавейт окончателно слезе от професионалната тенис сцена. Преди няколко седмици

...
Анет Контавейт окончателно слезе от професионалната тенис сцена. Преди няколко седмици
Коментари Харесай

Само на 27 години: Бившата №2 Анет Контавейт изигра последния двубой в кариерата си

Анет Контавейт окончателно слезе от професионалната тенис сцена. Преди няколко седмици естонката показа, че страда от хронична травма в гърба, която я принуждава да се отдръпна от тениса на едвам 27-годишна възраст, а последната конкуренция в кариерата ѝ бе точно тазгодишният Уимбълдън. След като избегна проваляне на старта, то през днешния ден някогашната №2 в света не съумя да остане равностойна на 32-рата сложена Мари Бузкова и отстъпи с 1:6 2:6 по-късно над час престой на корта.

Както в първия, по този начин и във втория сет Контавейт просто не успяваше да откри темп в играта си и непредизвиканите ѝ неточности валяха една след друга. От своя страна, чешката тенисистка резервира постоянно високо равнище в представянето си и непрекъснато поставяше напрегнат противничката си със своите остри и дълбокопласирани удари. Всичко това докара до два пробива за Бузкова във всеки от сетовете и скоротечен край на срещата в нейна изгода.

Върховото достижение в кариерата на Контавейт бе достигането ѝ до втората позиция в международната ранглиста през предишния сезон, откакто завоюва трофея в Санкт Петербург и игра финали в Доха и Хамбург. Естонката може да се похвали с общо 6 трофеи от WTA съревнования, а най-хубавото ѝ класиране в шампионатите от Големия шлем е достигането до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън през 2020-а.

Anett Kontaveit career appreciation tweet.

- Former world #2.

- 6 WTA titles.

-24 match win streak on indoor hard courts

- WTA Finals Runner-up

- 1st Estonian to play WTA Finals

- Greatest Estonian player of all time

Kindest heart you’ll find anywhere.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР